Du er her:
Rabarbersaft med Citronverbena
Ingredienser:
1 kg snittede rabarber
300 g jordbær
500 - 750 g sukker (alt efter hvor sød saft du ønsker)
Saften af 1 citron
40 - 50 g frisk citronverbena eller grøn te
3 - 4 stykker hel kanel
1 hel stang vanilje
1. Rabarberne snittes og kommes i saftkogeren sammen med jordbær. Når saften er dampet ud af frugten ( følg saftkogerens anvisning), koges den op i en gryde sammen med sukker, citron, kanel og vanilje. Det skal koge 2 - 3 minutter.
2. Tag gryden af varmen og tilsæt citronverbena eller grøn te. Lad trække i 2-3 minutter. Saften sies, hældes på rene flasker og sættes på køl. Vil du gemme saften længe, skal du tilsætte Atamon. Når saften skal bruges, skal du tilsætte vand i forholdet 1 : 4.