Du er her:
Amerikanske pandekager
Amerikanske pandekager med karamelsirup
Karamelsirup:
250 g sukker
Kornene fra ½ stang vanilie
Saft af en appelsin
Lidt vand
Fremgangsmåde:
Karameliser sukkeret let gyldent i en gryde og tilsæt appelsinsaft lidt efter lidt, så sukkeret ikke bliver afkølet for hurtigt. Tilsæt derefter vaniljen og lidt vand for at justere konsistensen på siruppen. Tag eventuelt en prøve på en kold ske for at se tykkelsen på siruppen. Afkøles og sættes på køl til den skal bruges.
TIPS: Siruppen kan også bruges til is, hvis man ikke bruger det hele til pandekagerne.
Pandekager:
375 g hvedemel
2 spsk. sukker
1½ tsk. salt
6 tsk. bagepulver
3 æg
3½ dl sødmælk
2 spsp. smeltet smør
Fremgangsmåde:
Sigt alle de tørre ingredienser i en skål og tilsæt halvdelen af mælken og alle æggene på en gang, og pisk det godt sammen for at undgå melklumper i dejen. Tilsæt resten af mælken og det smeltede smør og pisk kraftigt i nogle minutter for at få en luftig dej. Dæk dejen til og stil den til side i 15 - 20 minutter.
Smelt ganske lidt smør - gerne på en blinispande - og fordel dej i passende mængde ud på panden. Steg pandekagerne ved ikke alt for høj varme, og vent med at vende pandekagerne til dejen er lidt fast og bobler lidt. Vend dem, og bag dem på den anden side til de hæver lidt op.
Pandekagerne serveres lune med karamelsirup og friske bær.