Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Marcipanmuffins med Amarettosyltede kirsebær

Marcipanmuffins med Amerettosyltede kirsebær

Marcipanmuffins med Amarettosyltede kirsebær

6 stk.

Syltede kirsebær:
2 dl vand
200 g sukker
140 ml Amaretto likør
200 g kirsebær uden sten og stilk

Sukker og vand koges op og hældes over kirsebærrene, og likøren tilsættes. Blandingen sættes i køleskabet i en uge.

Marcipankage:

100 g marcipanmasse
60 g sukker
40 g brun farin
100 g blødt smør
2 æg
40 g hvedemel
80 g syltede kirsebær

Fremgangsmåde:

Sukker, brun farin og marcipanmasse blandes godt sammen lidt efter lidt. Smørret tilsættes og derefter et æg af gangen. Melet vendes i til sidst. Snit kirsebærrene og vend dem i massen. Massen fordeles i 6 godt smurte muffinsforme. 

Sæt formene i en forvarmet ovn på 160°C og bag dem i ca. 15 til 20 mnutter. Når de kommer ud af ovnen vendes de med bunden i vejret og efter fem minutter kan fomen tages af. Kagerne afkøles og sættes på frost i en halv time.

Chokolade ganache:

2 dl piskefløde
240 g mørk chokolade 55%
20 g honning

Fløde og honning koges op og hældes over chokoladen. Det hele blandes godt og er nu klar til brug. Dyp de halvfrosne kager i ganachen. Hold kagen på hovedet i 5 sekunder så ganachen sætter sig. Vend dem om og pynt dem med hjemmelavet chokoladepynt.