Du er her:
Marcipanmuffins med Amarettosyltede kirsebær
Marcipanmuffins med Amarettosyltede kirsebær
6 stk.
Syltede kirsebær:
2 dl vand
200 g sukker
140 ml Amaretto likør
200 g kirsebær uden sten og stilk
Sukker og vand koges op og hældes over kirsebærrene, og likøren tilsættes. Blandingen sættes i køleskabet i en uge.
Marcipankage:
100 g marcipanmasse
60 g sukker
40 g brun farin
100 g blødt smør
2 æg
40 g hvedemel
80 g syltede kirsebær
Fremgangsmåde:
Sukker, brun farin og marcipanmasse blandes godt sammen lidt efter lidt. Smørret tilsættes og derefter et æg af gangen. Melet vendes i til sidst. Snit kirsebærrene og vend dem i massen. Massen fordeles i 6 godt smurte muffinsforme.
Sæt formene i en forvarmet ovn på 160°C og bag dem i ca. 15 til 20 mnutter. Når de kommer ud af ovnen vendes de med bunden i vejret og efter fem minutter kan fomen tages af. Kagerne afkøles og sættes på frost i en halv time.
Chokolade ganache:
2 dl piskefløde
240 g mørk chokolade 55%
20 g honning
Fløde og honning koges op og hældes over chokoladen. Det hele blandes godt og er nu klar til brug. Dyp de halvfrosne kager i ganachen. Hold kagen på hovedet i 5 sekunder så ganachen sætter sig. Vend dem om og pynt dem med hjemmelavet chokoladepynt.