Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Hindbærsnitter

Hindbaersnitter

Hindbærsnitter 12 stk.

Bunde:
200 g usaltet smør
350 g hvedemel
150 g flormelis
1 æg (ca. 50 g)
Vaniljekorn af en stang vanilje
 
Fremgangsmåde:
Skær smørret i mindre stykker. Kom smør, mel, flormelis, vanilje og æg i røremaskinen.
Med det flade piskeris røres det kun lige sammen til en jævn masse.  
Stil dejen tildækket i køleskabet i minimum en time. 
Rul dejen ud til en firkant på 32 x 36 cm og del dejen på langs i 4 lige brede strimler (8 cm brede).
Fordel de 4 dej stykker på 2 bageplader med bagepapir og bag dem ved 180 grader til de er gyldne.
Det tager ca. 15-20 minutter.
 
Hindbær-marmelade:
120 g hindbær
60 g sukker
Huset af en kvart vaniljestang
 
Fremgangsmåde:
Bland hindbær, sukker og vanilje sammen i en gryde og lad det stå i 10 minutter.
Kog det herefter op og lade det simre i 1/2 - 1 minut.
 
Glasur:
200 g flormelis
50 g æggehvider
 
Fremgangsmåde:
Pisk æggehvider og flormelis stift og luftigt.
 
Færdiggørelse af hindbærsnitterne:
Smør hindbærmarmeladen på 2 af kagebundene og læg dem sammen med de to andre kager.
Med en sprøjtepose og en lille stjerne-tyl, sprøjtes glasuren ovenpå kagerne. Derefter flamberes
glasuren forsigtigt med en gasbrænder og der drysses med frysetørrede hindbær.
Lad kagerne stå en halv til en hel time, så glasuren når at sætte sig lidt, før de skæres ud i 5 cm
brede snitter og er klar til servering - velbekomme.