Du er her:
Flødeboller
Flødeboller
8-10 store 15-20 små
Topping
250 g mørk chokolade
Bund
ca. 150 g marcipan
Fyld
0,3 dl vand
75 g sukker
40 g glukose
1/2 tsk. vaniljesukker
2 past. æggehvider (50 g)
1 spsk. sukker
Rul marcipanen ud i ca. 3, mm tykkelse evt. med lidt flormelis på bordet. Stik bundene ud med en form eller et glas i den ønskede størrelse. Bag bundene i ovnnen ved 175° C i 5 min. Pisk æggehvider og sukker stift med en håndmixer. Vand, sukker, glykose og vanilje kommes op i en gryde og koges til 117ºC. Den kogende sukkermasse hældes i en tynd stråle ned i æggehviderne mens der piskes. Når hele sukkermassen er tilsat piskes der i min. 8-10 min. Æggehvidemassen kommes i en sprøjtepose og fyldet fordeles på bundene. Lad dem stå i ca. 1 time. Smelt chokolade over et vandbad. Tag flødebollen og dyp den ned i chokoladen. Hele fløde-bollen skal dækkes. Sæt føldebollerne på et fad med bagepapir og stil dem koldt til chokoladen er stivnet.