Du er her:
Cupcake med jordbær og rabarber
Cupcake med jordbær og rabarber
...ca. 6 stk.
Dag 1
Rabarberkompot:- 2 stænger rabarber
- 1 spsk. sukker
Fremgangsmåde
2 stænger rabarber skæres i 1 cm stykker og kommes i en skål.
Vend 1 spsk. sukker i.
Derefter fordeles rabarberstykkerne på en bageplade med bagepapir.
Bag rabarberne i ovnen ved 100 °C til de er møre.
Derefter køles de af og hældes op i en skål med låg og sættes på køl.
Hvid chokoladetopping
- 50 g hvid chokolade
- 120 ml piskefløde
Fremgangsmåde
50 g hvid chokolade hakkes fint og puttes i en skål.
120 ml piskefløde koges op og hældes over chokoladen, så den smelter.
Rør rundt til chokoladecremen er en jævn masse. Sættes på køl til næste dag.
Dag 2
- 100 g mandelmasse
- 100 g flormelis
- 1 stang vanilje
- 90 g æggehvider
- 60 g hvedemel
- 120 g smeltet smør
Fremgangsmåde
Smør formene med olie.
Æggehviderne æltes i mandelmassen lidt efter lidt til en jævn masse, pas på den ikke klumper.
Si flormelis i og ælt den ind i dejen sammen med vaniljekornene.
Dernæst tilsættes melet og til sidst det smeltede smør. Det hele blandes godt sammen.
Kom massen i forme, og tryk 1 tsk. rabarberkompot halvvejs ned i midten af dejen.
Kom kagerne i en forvarmet ovn ved 170°C og bag dem i ca. 10-13 minutter.
Derefter afkøles de.
Chokoladetopping piskes stiv med en håndmikser.
(Pas på, det går hurtigere end flødeskum. Piskes det for længe, skiller det).
Med en sprøjtepose toppes kagerne med chokoladetopping og pyntes med et flot halv jordbær.