Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Chokolader med Limefudge

Chokolader med Limefudge

Chokolader med Limefudge

20 stk.

 

Limefudge

1 ds. kondenseret mælk, 400 g

Skallen af 2 stk. lime

 

Chokolade

Ca. 500 g god, mørk chokolade (64%)

1 hård chokoladeform til ca. 20 stk.

 

1. Limefudge: Kom dåsen med kondenseret mælk i en gryde og hæld vand over, så det dækker fuldstændigt. Læg låg på og skru op for varmen på komfuret til vandet småkoger. Dåsen skal hele tiden være dækket med vand. Lad det simre i 4 timer. Tag dåsen op og lad den køle helt af i køleskabet (min. 3 timer)

2. Riv det yderste af limeskallen på et fint rivejern. Åbn den kolde dåse, skrab karamelcremen ud og rør den sammen med limeskallen til en ensartet konsistens.

3. Temperer chokoladen: Hak chokoladen fint. Smelt halvdelen forsigtigt i en skål over et varmt vandbad (ikke kogende) til 48°C. Kom den anden halvdel af den finthakkede chokolade op i en anden skål. Hæld halvdelen af den smeltede chokolade op i skålen med den finthakkede chokolade, så de to stille og roligt smelter sammen under omrøring. Tilføj mere og mere af den smeltede chokolade, hvis det er nødvendigt. Den nu tempererede chokolades arbejdstemperatur er 31-33°C.

OBS! Overstiger man 34°C, skal man temperere på ny. Fyld formens huller helt op med tempereret chokolade og bank formen let, så eventuelle luftbobler forsvinder. Vend formen på hovedet over skålen med den tempererede chokolade og tøm al overskydende chokolade ud. Skrab toppen og siderne rene for chokolade, så der nu kun er chokolade tilbage i skallerne.

Vend formen på hovedet på et fad beklædt med bagepapir. Lad chokoladen i formen størkne helt i køleskab. Tag formen ud af køleskabet og vend den om, så du kan fylde fudgen i de størknede skaller.

Fyld nu den resterende tempererede chokolade oven i skallerne, så fudgen lukkes inde. Bank formen let igen og skrab toppen og siderne rene for chokolade endnu en gang.

Sæt formen i køleskab ca. 1 times tid, til chokoladen er hærdet helt op. Vend nu de fyldte chokolader ud.

Opbevar chokoladerne køligt, bedst ved 10-15°C, i en lufttæt beholder.