Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Julesmåkager

Julesmåkager

Julesmåkager

250 g hvedemel
180 g smør
125 g sukker
1 æg
1 knivspids hjortetaksalt
Fintrevet skal af en ½ citron
Frisk og fintreven ingefær svarene til en ½ tsk.
½ tsk. vanilje sukker
 
Fremgangsmåde:
Alle ingredienserne hældes i en skål og æltes kun lige sammen. 
(Hvis man ælter for længe, kan småkagerne ende med at flyde for meget ud).
 
Del dejen i 2 klumper og tryk dem let flade, sæt dejen på køl i 2 timer så den er kold.
 
Drys mel på bordet. Tag en klump dej af gangen og læg den på bordet, drys igen lidt mel på dejen. Rul dejen ud med en kagerulle, og vend dejen engang i mellem. Evt. drysses mere mel på, så tykkelsen bliver ensartet. Rul dejen til en tykkelse på ca. 2-3 millimeter.
 
Med forskellige udstikkere kan man lave sjove småkager med forskellige former for pynt. Læg småkagerne på en bageplade med bagepapir. Pensel småkagerne med æg og pynt dem med forskellige ting, nødder, kanelsukker eller farvet krymmel.
 
Sæt kagerne ind i en 170°C forvarmet ovn. Bag dem i ca. 7-9 minutter eller til de er flotte gyldne. Tag dem ud af ovnen og afkøl dem.
 
Opbevar kagerne i en lufttæt dåse eller bøtte.
 
TIPS: Får man ikke brugt al dejen, kan den gemmes i fryseren til en anden gang.