Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Honningkagehjerter med glasur

Honningkagehjerter med glasur

Honningkagehjerter - med glasur

Tid: 40 minutter.

Bagetid: 6-8 minutter.

Antal: 12-15 stk.

 

110 g honning

65 g brun farin

25 g smør

190 g hvedemel

1 tsk stødt ingefær

1 tsk kanel

1 tsk allehånde

1 tsk natron

 

Glasur:

200 g flormelis

ca. ½ dl kogende vand

 

Forslag til pynt:

kagekrymmel sukkerblomster sølvkugler spiseligt glimmerstøv

 

1. Smelt honning, brun farin og smør sammen i en lille gryde ved middel varme. Tag gryden fra varmen, og lad honningblandingen køle lidt af.

2. Bland hvedemel, ingefær, kanel, allehånde og natron i en stor skål. Tilsæt honningblandingen, og rør det hele godt sammen til en jævn og glat dej. Dejen er meget blød og smidig, så det er en god idé at lade den hvile på køl et stykke tid, før den skal rulles ud.

3. Drys lidt mel på bordet og på kagerullen, og rul dejen ud i ca. ½ cm’s tykkelse.

4. Udstik hjerter (eller andre figurer) med små og store udstikkerforme. Udstik også et lille hul til at trække et bånd eller en snor igennem, hvis kagen skal hænges op. Læg honningkagerne på bageplader med bagepapir.

5. Bag honningkagerne i en 200º varm ovn i 6-8 minutter (afhængigt af deres størrelse og tykkelse). Løft forsigtigt de færdigbagte kager over på en rist, og lad dem køle helt af.

6. Glasur: Rør en tyk glasur af flormelis og kogende vand. Pynt honningkagerne med glasur og kagepynt efter eget valg.

Tips: Honningkagedejen kan laves god tid i forvejen og gemmes i køleskabet, til den skal bruges – pak den ind i husholdningsfilm, så den ikke bliver tør.