Du er her:
Ribbensteg med peberfrugt og rødkålssalat
Ribbensteg - med peberfrugtfyld og rødkålssalat
4 personer
Tid: 30 minutter - ovntid: 1 time.
1 ribbensteg (1.500 g)
Fyld:
100 g semidried tomater
40 g pinjekerner
¼ dl solsikkeolie
½ gul peberfrugt
½ rød peberfrugt
25 g parmesan
salt og peber
Tilbehør:
700 g små kartofler
Rødkålssalat:
½ lille rødkålshoved
1 æble
1 appelsin
40 g valnøddekerner
Appelsindressing:
Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
saft af ½ appelsin
4 spsk olivenolie
1 spsk sherryeddike
1 tsk fint rørsukker
1. Fyld: Blend semidried tomater med pinjekerner, olie, peberfrugt skåret i små tern og revet parmesan til en let grov masse. Smag til med salt og peber. Skær en lomme ind under sværen på stegen, og fyld op med 2/3 af fyldet.
2. Sæt stegen i en 200º varm ovn i 15 minutter. Hæld lidt vand over sværen hvert kvarter, til stegen har stegt i 45-60 minutter.
3. Skrub kartofler, og vend dem i den sidste 1/3 af peberfrugtfyldet. Læg dem i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter.
4. Giv evt. stegen lidt varme under grill for at få sværen helt sprød. Lad hvile i 10 minutter.
5. Rødkålssalat: Snit rødkålen fint. Skær æblet i tynde både. Skær appelsinkødet i fileter.
6. Appelsindressing: Pisk ingredienserne sammen, og vend med kål, æble, appelsin og valnødder.