Mørbrad med nam jim-dressing og ingefærris
Mørbrad - med nam jim-dressing og ingefærris
2 voksne + 2 børn
Tid: ca. 40 minutter
2 afpudsede svinemørbrader
3 forårsløg
200 g slikærter
olie til stegning
salt og peber
Ingefærris:
3 dl basmatiris
1 lille løg
1 spsk olie
3 cm frisk ingefær
4 nelliker
4 kardemommekapsler
4½ dl vand
lidt salt
Nam jim-dressing:
3 cm frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 grøn chili
3 spsk fiskesauce
2 spsk sukker
saft fra 1 limefrugt
1. Ingefærris: Skyl risene i koldt vand, og afdryp. Pil og hak løget, og steg det let i olie i en gryde. Tilsæt skrællet ingefær, salt, nelliker og kardemommekapsler. Vend risene i, hæld vand over, og kog op. Kog risene under låg ved svag varme i 15 minutter, og lad dem herefter trække i gryden i 15 minutter under låg.
2. Brun mørbraderne i olie på en pande. Krydr med salt og peber, og steg dem færdige på panden ved svag varme.
3. Nam jim-dressing: Skræl ingefæren, og riv ingefær og hvidløg fint. Bland med finthakket chili, fiskesauce, sukker og limesaft.
4. Rens og snit forårsløg. Skyl slikærter, og skær i dem skrå skiver.
5. Skær mørbraderne i skiver, hæld nam jim-dressing over, og drys med forårsløg og ærter. Server med ingefærris.