Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Mørbrad med nam jim-dressing og ingefærris

Mørbrad med nam jim-dressing og ingefærris

Mørbrad - med nam jim-dressing og ingefærris

2 voksne + 2 børn

Tid: ca. 40 minutter

 

2 afpudsede svinemørbrader

3 forårsløg

200 g slikærter

olie til stegning

salt og peber

 

Ingefærris:

3 dl basmatiris

1 lille løg

1 spsk olie

3 cm frisk ingefær

4 nelliker

4 kardemommekapsler

4½ dl vand

lidt salt

 

Nam jim-dressing:

3 cm frisk ingefær

2 fed hvidløg

1 grøn chili

3 spsk fiskesauce

2 spsk sukker

saft fra 1 limefrugt

 

1. Ingefærris: Skyl risene i koldt vand, og afdryp. Pil og hak løget, og steg det let i olie i en gryde. Tilsæt skrællet ingefær, salt, nelliker og kardemommekapsler. Vend risene i, hæld vand over, og kog op. Kog risene under låg ved svag varme i 15 minutter, og lad dem herefter trække i gryden i 15 minutter under låg.

2. Brun mørbraderne i olie på en pande. Krydr med salt og peber, og steg dem færdige på panden ved svag varme.

3. Nam jim-dressing: Skræl ingefæren, og riv ingefær og hvidløg fint. Bland med finthakket chili, fiskesauce, sukker og limesaft.

4. Rens og snit forårsløg. Skyl slikærter, og skær i dem skrå skiver.

5. Skær mørbraderne i skiver, hæld nam jim-dressing over, og drys med forårsløg og ærter. Server med ingefærris.

I samarbejde med MAD!