Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Frikadeller med kålsalat og perlebyg

Frikadeller med kålsalat og perlebyg

 

Frikadeller - med kålsalat og perlebyg

4 personer

Tid: 40 minutter

 

1 kg hakket kalv og flæsk

2 æg

1 stort løg

1½ dl speltmel

1-2 dl hvedemel

½ tsk allehånde

1 dl mælk

ca. 2 dl mineralvand

olie og smør til stegning

salt og peber

 

Kålsalat:

4 dl perlebyg

100 g pancetta (eller bacon i skiver)

½ lille rødkål

 

Æbleciderdressing:

1½ dl rapsolie

1 dl æblecidereddike

4 spsk rørsukker

salt og peber

 

1. Kålsalat: Kog perlebyg som anvist på pakken.

 

2. Rør det hakkede kød med salt og derefter med æg og fintrevet løg. Tilsæt speltmel, hvedemel, peber, allehånde og mælk, og rør godt. Rør mineralvand i farsen, så den bliver luftig.

 

3. Form små, runde frikadeller med en dessertske dyppet i vand, og steg dem gyldne i olie og smør på en pande.

 

4. Æbleciderdressing: Bland ingredienserne til dressingen.

 

5. Kålsalat, fortsat: Skær tykke strimler af pancetta, og steg dem sprøde på en tør pande. Snit rødkålen groft, og lad det stege sammen med pancettaen. Bland rødkål og perlebyg med æbleciderdressingen, og server som tilbehør til frikadellerne.

 

Tips: Rødkålen kan evt. erstattes med rosenkål.

I samarbejde med MAD!