Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Frikadeller med kartoffelmos og spidskål

Frikadeller med kartoffelmos og spidskål

 

Frikadeller - med kartoffelmos og spidskål

4 personer

Tid: 40 minutter

 

500 g hakket kalv og flæsk

1 løg 100 g havregryn

1 tsk fintrevet muskatnød

1 æg

1 dl mineralvand

1 dl mælk

1-2 dl hvedemel salt og peber rapsolie til stegning

 

Kartoffelmos:

1 kg nye kartofler

2 spsk rapsolie

6 spsk friskhakket løvstikke

salt og peber

 

Dampet spidskål:

1 spidskål

salt

 

1. Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med usaltet vand. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne groft med en gaffel. Rør mosen op med rapsolie, hakket løvstikke, salt og peber.

 

2. Rør kødet med salt og peber. Pil løget, og riv det groft. Rør revet løg, havregryn og muskatnød i kødet. Rør æg, mineralvand og mælk i. Rør til sidst melet i.

 

3. Form farsen til frikadeller med en dessertske, og steg dem i lidt olie på en pande.

 

4. Dampet spidskål: Fjern de yderste blade fra spidskålen, og skær kålen i 4 kvarter på den lange led. Skær lidt af stokken væk. Læg spidskålen i en sauterepande med 4 cm kogende, letsaltet vand i bunden, og damp den under låg 4-6 minutter, så den stadig har lidt bid.

I samarbejde med MAD!