Du er her:
Frikadeller med kartoffelmos og spidskål
Frikadeller - med kartoffelmos og spidskål
4 personer
Tid: 40 minutter
500 g hakket kalv og flæsk
1 løg 100 g havregryn
1 tsk fintrevet muskatnød
1 æg
1 dl mineralvand
1 dl mælk
1-2 dl hvedemel salt og peber rapsolie til stegning
Kartoffelmos:
1 kg nye kartofler
2 spsk rapsolie
6 spsk friskhakket løvstikke
salt og peber
Dampet spidskål:
1 spidskål
salt
1. Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med usaltet vand. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne groft med en gaffel. Rør mosen op med rapsolie, hakket løvstikke, salt og peber.
2. Rør kødet med salt og peber. Pil løget, og riv det groft. Rør revet løg, havregryn og muskatnød i kødet. Rør æg, mineralvand og mælk i. Rør til sidst melet i.
3. Form farsen til frikadeller med en dessertske, og steg dem i lidt olie på en pande.
4. Dampet spidskål: Fjern de yderste blade fra spidskålen, og skær kålen i 4 kvarter på den lange led. Skær lidt af stokken væk. Læg spidskålen i en sauterepande med 4 cm kogende, letsaltet vand i bunden, og damp den under låg 4-6 minutter, så den stadig har lidt bid.