Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Luksus frikadeller med hjemmebagt rugbrød og agurkesalat

  

Luksus frikadeller med hjemmebagt rugbrød og agurkesalat

4 personer
 
600 g svinekød
1 løg
200 g hakket kalvekød
4 spsk. mel
2 frilandsæg 
Ca. 4 dl mælk 
Ca. 2 dl kalvebouillon
Salt / peber
For opskrift på rugbrød - se under BRØD »
 
Fremgangsmåde:
Svinekød/kalvekød hakkes på kødhakker eller købes hakket. 
Det hakkede kød røres sejt med salt på en røremaskine. 
Herefter tilsættes æg, mælk, peber og bouillon. 
Til sidst tilsættes mel til konsistensen er lind. 
Farsen sættes på køl i mindst en time så smagen sætter sig. 
Frikadellerne steges på en slip-let pande i ½ smør og ½ olie til de er gyldne og 
gennemstegte. 
Serveres med agurkesalat og hjemmebagt rugbrød.

Agurkesalat:
2 agurker
¼ l æbleeddike
¼ l hvid balsamicoeddike
400 g sukker
Salt
Dild
Rosapeber

Fremgangsmåde:
En eddikelage koges op af eddike, salt, sukker og  rosapeber. 
Imens skæres agurkerne i skiver, strimler eller hvad man har lyst til og stilles klar. 
Når eddikelagen er kogt og afkølet til stuetemperatur tilsættes hakket dild, og lagen 
hældes over agurkerne.