Flanksteak med grillet fennikel og tomatsalat
Flanksteak - med grillet fennikel og tomatsalat
4 personer
Tid: 30 minutter - grilltid: 12-16 minutter
1 stor flankesteak (ca. 1.200 g)
Kryddermarinade:
¼ dl solsikkeolie
fintrevet skal af ½ limefrugt
6 stilke citrontimian
2 fed hvidløg, revet
1 spsk paprika
salt og peber
Grillet fennikel:
2 fennikler
1 spsk solsikkeolie
salt og friskkværnet peber
Tomatsalat:
500 g tomater
100 g feta
100 g sorte oliven uden sten
olivenolie
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
1 kg nye kartofler
1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
2. Afpuds flanksteaken for fedt og sener.
3. Kryddermarinade: Rør ingredienserne til kryddermarinaden sammen. Gnid flanksteaken med marinaden, 10 minutter før den skal på grillen.
4. Steg flanksteaken på en varm grill i 6-8 minutter på hver side. Lad den hvile i 5 minutter.
5. Grillet fennikel: Rens fenniklerne (gem de grønne duske til salaten). Skær fenniklerne i kvarter. Vend dem i olie, og læg dem på grillen et sted, hvor der ikke er så kraftig varme. Steg dem i 1 minut på hver side, til de er lidt møre, men stadig har bid.
6. Tomatsalat: Skyl tomaterne, og skær dem i grove tern. Vend dem med smuldret feta, sorte oliven og olivenolie, og krydr med salt og peber.
7. Vend grillet fennikel sammen med tomatsalaten, og pynt med de grønne duske fra fenniklerne. Servering: Skær flanksteaken i ½ cm tykke skiver, og server med kogte kartofler, grillet fennikel og tomatsalat