Du er her:
Bøf med løg og rodfrugtremoulade
4 personer
Bøf - med ristede løg og rodfrugtremoulade
2 bøffer (entrecote)
4 skiver rugbrød
smør til brødet
salt og peber
Ristede løg:
2 løg
6 dl majsolie
3 spsk hvedemel
1 spsk salt
Rodfrugtremoulade:
1 persillerod
1 gulerod
2 store syltede drue-agurker
1 spsk finthakket dild
1 spsk finthakket kørvel
1 dl god mayonnaise
1½ dl cremefraiche 18 %
1 spsk gurkemeje
salt, peber og lidt sukker
Pynt: friskrevet peberrod
1. Bøf:
Rids bøfferne i fedtkanten. Stil dem på højkant på en hed pande og steg fedtkanten sprød. Læg bøfferne ned, og steg dem færdige i fedtet 2-3 minutter på hver side. Tag fra varmen, krydr med salt og peber, og lad hvile.
2. Ristede løg:
Skær løget i skiver på 2 mm. Vend dem i mel og salt. Steg dem lidt af gangen i en tykbundet gryde, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
3. Rodfrugtremoulade:
Skræl rodfrugter, og skær dem i små tern. Kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Afkøl, og dup dem tørre. Skær drueagurker i små tern,og vend alle ingredienser til rodfrugtremouladen sammen.
4. Læg skiver af bøf på en smurt rugbrød. Top op med rodfrugtremoulade, peberrod og ristede løg.