Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Beauf Sauté stroganoff med kartoffelmos og lynsyltede rødbeder

...4 kuverter  

Stroganoff

  • 800 g oksemørbrad i 2x2x5 cm strimler
  • 2 stk. løg 
  • 400 g champignons
  • 2 spsk. delikatessepaprika
  • 4 spsk. cremefraiche 38%
  • ½ l piskefløde
  • 1 l kraftig kalvebouillon
  • 2 spsk. tomatpure
  • Mel
  • Persille

 

Fremgangsmåde:

Strimler af oksemørbrad ristes lidt af gangen i en skoldhed støbejernsgryde. 

Kødet må kun få farve og ikke blive gennemstegt. Kødet tages op af gryden og stilles til side. 

I den samme gryde kommes nu lidt olie i, og løg og champignonerne ristes. 

Når de begynder at få farve tilsættes tomatpuréen og ristes med for at få sødmen frem. 

Herefter tilsættes paprika og mel. Hæld herefter kalvebouillon og fløde på. 

Kog lidt ind og smag til med salt og peber. 

Tilsæt kødet og monter med cremefraiche 38%. Serveres enten rustikt i en støbejernsgryde eller i et ildfast fad.


Rødbeder

  • 400 g rødbeder
  • ½ l eddike
  • 400 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 stk. stjerneanis


Fremgangsmåde:

Rødbederne skrælles og skæres i strimler på et mandolinjern (eller alternativt bare med en kniv). Imens koges eddiken op med salt, sukker og stjerneanis. 

Når eddikelagen er kogt op hældes den over de strimlede rødbeder, som stilles til side og trækker til de skal serveres. Inden servering anrettes de i en passende skål.


Mos

  • 1200 g kartofler
  • Mælk
  • 300 g smør
  • Salt/peber
  • Muskatnød


Fremgangsmåde:

Kartoflerne koges helt møre i vand uden salt. 

Når de er møre hældes vandet fra, og de dampes tørre i gryden over svag varme.

 Kartoflerne kommes i en skål i røremaskinen sammen med smørret og sættes over og piskes imens mælken tilsættes lidt efter lidt til ønsket konsistens. 

Til sidst smages til med salt, peber og muskatnød. Kommes i en passende skål og serveres.