Du er her:
Kartoffelpizza med rødløg og kørvelolie
Kartoffelpizza - med rødløg og kørvelolie
4 personer
Tid: 20 minutter + hævetid. Ovntid: 35 minutter.
25 g gær
1 tsk salt
½ tsk sukker
2 spsk rapsolie
1½ dl lunet vand
100 g speltmel
ca. 125 g hvedemel
Fyld:
3 spsk rapsolie
1 fed hvidløg
1 tsk friskhakket rosmarin
1 rødløg
2 kugler frisk mozzarella
2-4 bagekartofler
salt og peber
Gulerodssalat:
1 bundt nye gulerødder
200 g babyspinat
3 spsk rapsolie
3 spsk lys eddike
salt og peber
Til servering:
¾ dl rapsolie
1 bundt kørvel
1 bakke skovsyre
1. Rør gær, salt, sukker og olie ud i vandet. Tilsæt de 2 slags mel, og ælt godt. Lad hæve i 30 minutter.
2. Tænd ovnen på 220º, og sæt en stor pizzabagesten (eller bare en bageplade) i ovnen. Rul dejen tyndt ud på et ark bagepapir eller et silikone bageark.
3. Fyld: Rør olie sammen med presset hvidløg, og pensl det på dejen. Drys med rosmarin. Top pizzaen med tynde skiver rødløg, grove stykker mozzarella og kartofler i papirtynde skiver. Krydr med salt og peber. Træk pizzaen over på den varme bagesten/plade, og bag i 35 minutter.
4. Gulerodssalat: Skrub og riv gulerødder, og vend med skyllet spinat, olie, eddike, salt og peber.
5. Servering: Bland olien med finthakket kørvel, og dryp det over pizzaen. Top med skovsyre.