Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Appelsinmarinerede sild med stjerneanis

Appelsinmarinerede sild med stjerneanis 

Appelsinmarinerede sild - med stjerneanis

Tid: 20 minutter. Udvanding: Mindst 12 timer. Trækketid: 2-3 dage på køl.

Antal personer: 4 (som frokostret)

 

500 g saltede sildefileter

 

Appelsinlage:

skal af 1 usprøjtet appelsin

3 dl friskpresset appelsinsaft

2 dl estragoneddike

350 g rørsukker

5 stjerneanis

5 kapsler kardemomme

20 hele rosa peberkorn

2 laurbærblade

Til servering: godt rugbrød fedt eller smør til brødet bredbladet persille

 

1. Først skal sildene udvandes: Læg sildefileterne i en skål med lige dele sild og koldt vand, og lad dem stå i mindst 12 timer i køleskabet. Smag på et lille stykke for at tjekke, at de er ikke er for salte.

2. Appelsinlage: Skær appelsinskal i tynde strimler uden den hvide hinde. Bland alle ingredienser til lagen i en lille gryde, og kog det sammen i 10 minutter. Tag gryden fra varmen, og afkøl helt.

3. Skær de udvandede sildefileter i grove stykker, og læg dem i et skoldet sylteglas. Hæld den kolde lage over, og lad sildene trække smag i 2-3 dage i køleskabet.

4. Servering: Anret stykker af appelsinmarineret sildefilet på godt rugbrød smurt med fedt eller smør. Dryp med lidt af lagen, og pynt med persille.

Tips: Sådan skolder du sylteglas: Vask glasset af, og tør det. Overhæld både glas og låg med kogende vand, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

I samarbejde med MAD!