Salat Nicoise med tun, kartofler og æg
Salat Nicoise - med tun, kartofler og æg
4 personer
Tid: 15 minutter
300 g små kartofler
400 g god tun fra glas eller dåse
2 æg
150 g grønne bønner
50 g rucola
1 gul peberfrugt
1 håndfuld bredbladet persille
1 skalotteløg
6 spsk små sorte oliven med sten
Sennepsdressing:
2 spsk dijonsennep
1 spsk sherryvineddike
1 dl god olivenolie salt, sukker og peber
Tilbehør: Brød
1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Skær dem i mundrette stykker.
2. Afdryp tunen. Del den i flager.
3. Kog æggene i 6-7 minutter, så de er smilende.
4. Sennepsdressing: Rør ingredienserne sammen.
5. Nip bønnerne, og læg dem i spilkogende, saltet vand i 1-2 minutter. Afkøl med iskoldt vand.
6. Skyl rucola. Rens peberfrugten, og skær den i tynde stave. Skyl og pluk persillen. Pil og hak skalotteløget. Bland bønner, rucola, peberfrugt, persille og skalotteløg, og vend det godt rundt i sennepsdressingen.
7. Servering: Anret salaten på et stort fad, og vend forsigtigt tun, halverede æg og oliven i. Krydr med salt og peber. Spis brød til.