Ovnbagt laks og kartoffelsalat med rygeost
Ovnbagt laks og kartoffelsalat med rygeost
4 personer
Tid: 35 minutter. Ovntid: 12 minutter.
4 laksebøffer
salt og peber
Kartoffelsalat med rygeost:
500 g kartofler
170 g rygeost
2 dl skyr
salt og peber
1 agurk
1 bundt dild
Rucolapesto:
1 stor håndfuld rucola
½ dl rapsolie
25 g friskrevet parmesan
salt og peber
1. Kartoffelsalat med rygeost: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne køle helt af. Rør rygeost sammen med skyr, og krydr med salt og peber. Skyl agurken, og skær den i små tern. Skær kartoflerne i mundrette stykker, og vend dem med agurk, plukket dild og rygeostdressingen.
2. Læg laksebøfferne i et smurt ovnfast fad, og krydr dem med salt og peber. Bag dem i en 170º varm ovn i ca. 12 minutter, til de er netop gennemstegte.
3. Rucolapesto: Skyl og tør rucolaen. Blend ingredienserne til pestoen sammen i en foodprocessor/ minihakker.
4. Servering: Fordel rucolapestoen over den bagte laks, og server med kartoffelsalat som tilbehør.