Laks i baconsvøb og kartofler med rucolapesto
Laks i baconsvøb - og kartofler med rucolapesto
4 personer
Tid: 25 minutter
750 g nye kartofler
4 laksebøffer uden skind
8 skiver bacon
solsikkeolie til stegning
Rucolapesto:
100 g rucola
30 g parmesan
1 fed hvidløg
40 g pinjekerner
2 dl olivenolie
¼ dl vand
salt og peber
Til servering:
100 g feldsalat
1 potte brøndkarse
1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
2. Rucolapesto: Skyl og tør rucolaen, og blend den i en foodprocessor eller minihakker sammen med friskrevet parmesan, hvidløg, pinjekerner, olivenolie og vand til en fin pesto. Smag til med salt og peber.
3. Del hver laksebøf i 2 stykker, så du får i alt 8 stykker. Vikl en skive bacon omkring hvert laksestykke (brug evt. en kødnål eller en tandstik af træ til at holde baconskiven på plads med). Varm en pande op med lidt solsikkeolie, og steg laksestykkerne på alle 4 sider, til laksen er netop gennemstegt.
4. Servering: Vend de kogte kartofler med rucolapestoen, og server dem som tilbehør til laks i baconsvøb sammen med skyllet feldsalat og brøndkarse.