Du er her:
Kartoffel quiche med laks og spinat
Kartoffel quiche med laks og spinat
6 personer
1 pakke mørdej
Sølvpapir
Evt. tørrede bønner til forbagning
½ kg. kartofler
Et par håndfulde spæde spinatblade
1 rødløg
50 g smør
250 g laksefilet uden skind
3 æg
3 spsk. piskefløde
Salt og peber
1 kvist bredbladet persille
1. Rul dejen ud og læg i grillfast fad med kant - eller i portionstærtefade. Stil på køl eller frys ca. 20 minutter.
2. Prik bunden med en gaffel, og pres sølvpapir over. Læg gerne tørrede bønner på folien, så dejen ikker hæver op. Bag ved kraftig indirekte varme i ca. 10 minutters tid, til dejen er nogenlunde forbagt. Løft folie og bønner op (bønnerne kan genanvendes til forbagning).
3. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
4. Rødløg skæres i skiver og mørnes i en kasserolle med smørret ved jævn varme i ca. 2 minutter. Skær kartoflerne i tykke skiver, laks i tern og fordel i tærteformene. Fordel herefter rødløg og spæde spinatblade.
5. Pisk æg og fløde sammen, og hæld over fyldet. Krydr med salt og peber, og sæt på grill ved indirekte middel varme i ca. 15 minutter med grill-låg på, til fyldet i quichen er bagt fast.
6. Drys med persille og servér.