Sommerlagkage med vaniljecreme
Sommerlagkage med vaniljecreme og friske bær
Tid: 35 minutter + afkølingstid.
Bagetid: 25-30 minutter.
Antal kagestykker: 10-14.
Lagkagebunde:
50 g smør
3 æg
200 g sukker
1 dl sødmælk
175 g hvedemel
50 g kakao
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 knivspids salt
en springform (24 cm i diameter)
Vaniljecreme:
1 æg
15 g majsstivelse
korn af ½ stang vanilje
2½ dl sødmælk
40 g rørsukker
½ l piskefløde
Pynt:
250 g jordbær
250 g blåbær
125 g hindbær evt. frysetørrede jordbær
Lagkagebunde:
1. Tænd ovnen på 175º. Smelt smørret i en kasserolle ved lav varme. Lad det køle lidt af.
2. Pisk æg og sukker helt hvidt og luftigt med en elpisker. Rør det smeltede smør og mælk i æggemassen med en ske.
3. Sigt mel, kakao, bagepulver, vanilje og salt i dejen, og vend det rundt, til dejen er jævn.
4. Smør springformen, og drys den med et tyndt lag sukker. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter.
5. Lad kagen afkøle helt, før du tager den ud af formen og skærer den i 2 lige tykke bunde.
Vaniljecreme:
6. Pisk æg og majsstivelse sammen i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring. Når cremen er tyknet, tages den af varmen. Stil den til afkøling.
7. Pisk fløden til flødeskum, og vend det forsigtigt i den kolde vaniljecreme.
8. Vask springformen af, og tør den. Læg den ene kagebund i bunden af formen. Rens jordbærrene, skær dem i halve, og placer dem langs kanten af formen, så bærrenes skæreflade placeres helt op imod indersiden af kanten. Skær 8 jordbær i kvarter, og fordel dem oven på kagebunden. Fordel ca. halvdelen af vaniljecremen oven på kagebunden.
9. Læg den anden kagebund i formen oven på vanilje-cremen. Tag forsigtigt lagkagen ud af springformen, og fordel resten af vaniljecremen på toppen af kagen. Pynt rundhåndet med resten af jordbærrene, blåbær og hindbær. Drys evt. med knuste frysetørrede jordbær.