Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Sommerlagkage med vaniljecreme

Sommerlagkage med vaniliecreme

Sommerlagkage med vaniljecreme og friske bær

Tid: 35 minutter + afkølingstid.

Bagetid: 25-30 minutter.

Antal kagestykker: 10-14.

 

Lagkagebunde:

50 g smør

3 æg

200 g sukker

1 dl sødmælk

175 g hvedemel

50 g kakao

2 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

1 knivspids salt

en springform (24 cm i diameter)

 

Vaniljecreme:

1 æg

15 g majsstivelse

korn af ½ stang vanilje

2½ dl sødmælk

40 g rørsukker

½ l piskefløde

 

Pynt:

250 g jordbær

250 g blåbær

125 g hindbær evt. frysetørrede jordbær

 

Lagkagebunde:

1. Tænd ovnen på 175º. Smelt smørret i en kasserolle ved lav varme. Lad det køle lidt af.

2. Pisk æg og sukker helt hvidt og luftigt med en elpisker. Rør det smeltede smør og mælk i æggemassen med en ske.

3. Sigt mel, kakao, bagepulver, vanilje og salt i dejen, og vend det rundt, til dejen er jævn.

4. Smør springformen, og drys den med et tyndt lag sukker. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter.

5. Lad kagen afkøle helt, før du tager den ud af formen og skærer den i 2 lige tykke bunde.

 

Vaniljecreme:

6. Pisk æg og majsstivelse sammen i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring. Når cremen er tyknet, tages den af varmen. Stil den til afkøling.

7. Pisk fløden til flødeskum, og vend det forsigtigt i den kolde vaniljecreme.

8. Vask springformen af, og tør den. Læg den ene kagebund i bunden af formen. Rens jordbærrene, skær dem i halve, og placer dem langs kanten af formen, så bærrenes skæreflade placeres helt op imod indersiden af kanten. Skær 8 jordbær i kvarter, og fordel dem oven på kagebunden. Fordel ca. halvdelen af vaniljecremen oven på kagebunden.

9. Læg den anden kagebund i formen oven på vanilje-cremen. Tag forsigtigt lagkagen ud af springformen, og fordel resten af vaniljecremen på toppen af kagen. Pynt rundhåndet med resten af jordbærrene, blåbær og hindbær. Drys evt. med knuste frysetørrede jordbær.

I samarbejde med MAD!