Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Skovbærkage

Skovbærkage

Skovbærkage

8-10 personer

 

Til opskriften skal du bruge 1 kagering Ø20 cm (alternativt en springform hvor bunden tages ud)  

 

2 chokoladebunde.

Kom kageringen på et fad og læg den første chokoladebund ned i ringen.

 

Lys chokoladecreme

200 g piskefløde

1 blad gelatine/husblas

100 g lys chokolade

 

Sæt gelatinen i blød i koldt vand. Kog fløden op i en gryde og tag gryden af varmen. Vrid gelatinen for vandet, tilsæt den til fløden og rør rundt til den er opløst. Tilsæt fint hakket chokolade og bland det godt sammen, til der dannes en jævn chokoladecreme. Kom cremen i en skål og afkøl den til en mayonnaiselignende konsistens.

Smør cremen jævnt ud på chokoladebunden i ringen og afslut med den sidste chokoladebund.

Skovbær-mousse

150 g solbær

50 g brombær

80 g hindbær (der kan bruges frosne bær)

35 g sukker

35 g æggeblommer

330 g piskefløde 38%

5 blade gelatine/husblas

 

Sæt gelatinen i blød i koldt vand.

Pisk fløden til skum (en konsistens som creme fraiche).

Giv bær og sukker et hurtigt opkog og kom det kogende, under piskning over æggeblommerne. Pisk til det bliver koldt og luftigt. Smelt gelatinen med lidt af fløden (ca. 20 gram) og bland det sammen med bær og æggemassen.

Pisk resten af fløden til flødeskum og vend det forsigtigt i til en jævn mousse. Kom moussen ned i ringen og fordel den med en paletkniv, så der bliver en flot og glat overflade. ,

Sæt kagen på køl i minimum 6 timer. Imens kan du lave nogle flotte hvide chokoladeplader ved at smøre smeltet og tempereret hvid chokolade på et stykke bagepapir med en paletkniv; ca. 7 cm lange og 3 cm brede. Lad dem stivne.

Når kagen har sat sig, løsn ringen fra kagen med en lille urtekniv.

Sæt chokoladepladerne tæt rundt på siden af kagen og dæk til sidst toppen af kagen med masser af blandede friske bær og evt. 1 eller 2 mynteblade.