Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Jordbær cocktail

Jordbær cocktail

Jorbær cocktail

4 personer'

 

370 g jordbær

40 g sukker

Skal fra en kvart appelsin

½ vanilje stang

150 g piskefløde

1 blad gelatine

 

Vask jordbærrene godt og rens dem for grønne blade, 200 g jordbær skæres i både. Kornene fra en vaniljestang, 140 g jordbær, sukkeret og skallen af appelsinen (revet på et rivejern) blendes til en jævn sauce. Jordbærbådene vendes sammen med 40 g sauce og fordeles i fire cocktailglas. Sæt gelatinen i blød i koldt vand. Pisk fløden til en let skum, bland den med 120 g jordbærsauce til en creme. Tag gelatinen op af vandet og ryst det for vand, smelt det i en mikroovn og vend gelatinen i jordbærcremen. Derefter fordeles jordbærcremen i de fire cocktailglas, sæt dem på køl i minimum 2 timer .

Resten af jordbær saucen gemmes til servering

 

Vaniljesauce:

100 g piskefløde

20 g sukker

20 g æggeblommer

½ stang vanilje

 

Fremgangsmåde:

Skrab vanilje kornene ud af vanilje huset og bland dem med fløde, sukker og æggeblommerne i en skål . En gryde med vand sættes over for at koge, oven på gryden sættes skålen med æggeblandingen og der røres rundt med en kagespartel til cremen begynder at tykne ca. 80-82 grader. Hæld cremen over i en kold skål og sæt den på køl til den er kold. Før serveringen af cocktailen fordeles resten jordbærrene, sovs og vaniljesovsen oven på jordbær cremen. 

Jordbær