Du er her:
Iscreme med passion
Yoghurt-iscreme med passionsfrugt
4 personer
2,4 dl vand
300 g neutral yoghurt
90 g sukker
120 g æggeblomme
0,60 dl saft fra passionsfrugter
Til anretning:
Karamelflager
En håndfuld brombær og blåbær
1 stk. mandel-småkage pr. person
Lidt kerner/saft fra passionsfrugt
Evt. skovmærke eller citronmelisse
Fremgangsmåde - dag 1 ·
Vand, passionssaft og halvdelen af sukkeret koges op i en gryde. · Æggeblommer og resten af sukkeret blandes sammen i en skål. · Halvdelen af den varme væske hældes over i æggeblandingen og blandes. Derefter hældes det tilbage i gryden og blandes med resten af den varme væske. · Under konstant omrøring varmes det hele op til ca. 81-83 grader for at gøre isen cremet - brug et elektronisk stegetermometer til at tjekke temperaturen. Straks derefter hældes det over i en kold skål OBS: Cremen må ikke kommer over 83-84 grader da den så vil skille! · Tilsæt youghurten og bland det godt sammen. Sæt cremen på køl indtil næste dag.
Fremgangsmåde - dag 2 ·
Kom cremen i en ismaskine og frys den. · I en dyb tallerken knuses 2-3 stk. mandel-småkager. Med en ske formes et par kugler is og lægges på oven på de knuste mandel småkager. · Læg en god håndfuld brombær og blåbær rundt om og pynt evt. med skovmærke eller citronmelisse blade.
TIPS: Man kan evt. hælde en ske karamelsirup oven på isen lige før servering.