Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Tarteletter

Tarteletter

Tarteletter

Tarteletter er et must - nu er de sprøde og tynde- lavet i farver og med smag.


Det skal du bruge:

Tarteletter:

Køb 4 store tarteletter - eller lav dem selv:

150 g smør
250 g mel
1 æg, helt friskt
1 spsk. vand

Wonton-tartelettter:


1 pakke wonton dej
Meget lidt safran
Lidt spinat
Dild
Persille

Hjemmelavet mayonaise:

2 stk. pasteuriserede æggeblommer
Salt og peber
1 spsk. sennep
1 spsk. æbleeddike
3-5 dl rapsolie
2 spsk. frisk esdragon, hakket eller 1 spsk. tørret. Du kan tilføje mere hvis du ænsker en kraftigere smag.

 

Kyllingesalat:

2 kyllingebryster
1 skalotteløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. ristet karry
Lidt frisk chilli
Evt. friskhakket ingefær
Salt og peber

 

Grøn dressing:

½ rabarber
1 tsk. sennep
½ dl. rapsolie
2 spsk. æbleeddike
1 fed hvidløg
Frisk dild
100 g friske rejer

 

Sådan gør du:

Tarteletter:


Her skal du bruge nogle små forme. Lad smørret blive lidt blødt, tilsæt melet og ælt det sammen. Pisk æg og vand sammen og bland med en anden masse. Lad hvile en times tid på køl.
Herefter rulles dejen ud på bordet og der stikkes dej ud, så det passer til de forme som du har. Husk de skal være smurte eller kan tarteletterne ikke komme ud af formen. 
En god idé er at stikke dejen med en gaffel, putte dem i forme og presse godt ud til kanten. Bages ved 180 grader i ca. 12 minutter til de er sprøde. Lad dem køle f. DE kan bages et par dage i forvejen og når de er kolde kommes de i en lufttæt beholder, så de holdes sprøde. 

Wonton-tarteletter:

Wonton dej smøres med lidt olie. Drys med safran på den ene side og kom en ny plade wonton på. Kom op i en lille ramekin og sæt en anden ramekin i, på den måde har vi små hyggelige tarteletter. Bages ved 180 grader i ca. 10 minutter.

Den med spinat er på samme måde. Her ligger du bare spinat imellem lagene af wonton dej.

Hjemmelavet mayonaise:

Kom æggeblommerne i en blender med  salt, peber, sennep og æbleeddike. Blend det hurtigt sammen i ca 45-60 sekunder. 
Kom nu en tynd stråle af rapsolie i, til en fed konsistens er opnået. Nogle gange kan mayonaisen godt suge lidt mere end andre gange, så hav derfor mellem 3 og 5 dl. olie klar. Smages til med estragon og evt. salt og peber. Hvis du bruger tørret esdragon, kan mayonaisen godt holde sig på  køl i en uge. Bruger du frisk, kan den holde maks. 2 dage. 

Du kan også lave mayonaisen med et piskeris og en skål.

Kyllingesalat:

Kyllingestykkerne bages ved 160 grader i ca. 20 minutter og plukkes eller trækkes i strimler. Det vendes derefter i den hjemmelavede mayonaise, som du har blandet med løg, hvidløg, karry og chilli. Tilsæt evt. friskhakket ingefær og smag til med salt og peber.

Grøn dressing:

Blend rabarber, sennep, peberrod, rapsolie, æbleeddike, hvidløg og dild for fuld skrue. Vend derefter rejerne i den grønne dressing.