Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Ristaffel

Ristaffel

Ris taffel med kant og nærvær

4 personer

1001 smage - ris taffel med kant og nærvær
Den bliver dansk i sæson og med lokale i højsædet - vi tager den til en ny verden og lader den bliver det nye måltid der samler familien.

Det skal du bruge:

Kyllingebryst, kold eller lun
Spødstegt kyllingeskind
Olivenolie
Friske hindbær 


1 kold bagt kartoffel
2 Vagtelæg
Smør
2 skiver skinke
Friske krydderurter 

ca. 200 g hakket kalvekød
En lille håndfuld oliven - dem du bedst kan lide
Olivenolie
Salt & Peber 

 

Mayonaise:
2 stk. pasteuriserede æggeblommer
Salt og peber
1 spsk. sennep
1 spsk. æbleeddike
3-5 dl rapseolie
2 spsk. frisk estragon hakket eller 1 spsk. tørret

Grøn dressing:
½ rabarber
1 tsk. sennep
½ dl. rapsolie
2 spsk. æbleeddike
1 fed hvidløg
Frisk dild

Perlebygsalat:
100 gram perlebyg
20 g pistacienødder
30 g mandler
Limesaft
Frisk basilikum

 

Avokadocreme:
2 avokadoer
Citronsaft
1 tsk. Sennep
2 spsk. crème fraiche
Salt og peber
1 pore
4 minimajs
4 oliven
Lidt lakridspulver


Sådan gør du:

Mayonaise:
Kom æggeblommer i en blender med salt, peber, sennep og æbleeddike. Blend det hurtig sammen i ca. 45-60 sekunder.
Kom nu en tynd stråle af rapsolie i, til en fed konsistens er nået. Nogle gange kan mayo’en godt suge lidt mere end andre gange, så hav derfor imellem 3-5 dl olie klar. Hvis du bruger tørret estragon, kan mayo’en holde sig på køl i en uge. Bruger du frisk kan den max holde 2 dage.Smages til med estragon - du kan tilføje mere, hvis du ønsker en kraftigere smag - og evt. salt og peber.


Grøn dressing:
Blend rabarber, sennep, rapsolie, æbleeddike, hvidløg og dild for fuld skrue.


Perlebygsalat:
Kog 100 g perlebyg og vend med den grønne dressing. Tilsæt 20 g hakkede pistacienødder og 30 g hakkede mandler. Kom lidt limesaft på og pynt med basilikum.

Avocadocreme:
Blend avokado med citron, sennep og crème fraiche så du har en lind masse og smag til med salt og peber. Drys med lidt lakrids og sort peber og stik flækkede minimajs, poreringe og flækkede oliven i – eller brug præcis de grøntsager, du har lyst til – og bum.

Kartoffel:

1 kold bagt kartoffel smøres med mayonaise. Kom hakket rødløg på, lidt kogte vagtelæg eller alm. æg, 2 skiver skinke som er stegt som bacon og pynt med friske krydderurter.

Kylling:
Kyllingebryst, lunt eller koldt, sprødt skind, friske hindbær og lidt olivenolie

Kalvekødsruller:
Hakket kalvekød rullet som pølse, steges af med et par oliven og krydres med salt og peber.

Bum det er sgu da nemt