Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Softkernerugbrød uden surdej

Softkernerugbrød uden surdej

Softkerne rugbrød uden surdej

Dag 1
240 g knækket rug
120 g solsikkekerner + ekstra til at pynte brødet med  
90 g hørfrø
15 g salt
10 g maltmel (fås i specielbutikker. Kan undlades men giver en flot farve)
240 ml vand
 
Ingredienserne blandes sammen i en skål. Skålen dækkes med plastfolie og 
stilles på køkkenbordet til næste dag.
 
Dag 2
Kerneblanding (fra dag 1)
120 g hvedemel
120 g rugmel
30 g ymer
Saft fra en ½ citron
120 ml varmt vand
10 g gær
 
Fremgangsmåde:
Pensl formen med olivenolie
Alle ingredienser kommes i en skål og æltes godt sammen i 5-10 minutter. 
(Har man en røremaskine æltes det med dejspatel i 15-20 minutter).
 
Drys mel på bordet og hæld dejen ud af gryden lad dejen hvile i en halv time. 
Slå derefter dejen flad og rul den op i en pølse og dyp den i solsikkekerner. 
Kom dejen i formen.
 
Dejen skal hæve op til kanten af formen og bages i en forvarmet ovn på 200°C i ca. 50-60 minutter.
Efter endt bagetid vendes rugbrødet ud på en rist og afkøles.