Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Gulerodskage med banan og dadler

Gulerodskage med banan og dadler

Gulerodskage med banan og dadler

Tid: 25 minutter Bagetid: 45 minutter + afkølingstid

Antal kagestykker: 10 stk.

 

Bag kagen i en hjerteformet springform til dem, du holder allermest af! Springformen her er fra Kop & Kandes Aldente-serie og har non stick- belægning både ud- og indvendigt.

 

100 g smør

80 g muscovadosukker

60 g brun farin

korn fra 1 vaniljestang

1 moden banan

½ dl lys sirup

2 æg

225 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 spsk natron

200 g tørrede dadler

2½ dl vand

100 g gulerødder

en springform (22-24 cm i diameter)

 

Glasur og pynt:

50 g flormelis lidt kogende vand

sukkerblomster

evt. frysetørrede jordbær

 

1. Tænd ovnen på 180º.

2. Pisk smør godt sammen med muscovadosukker og brun farin, brug en elpisker.

3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud (gem den tomme vaniljebælg). Mos banan og vaniljekorn sammen, og rør sirup i. Rør bananmosen sammen med smørmassen.

4. Rør æggene i dejen 1 ad gangen.

5. Sigt hvedemel, bagepulver og natron sammen, og vend det i dejen med en ske.

6. Læg de udstenede dadler i en lille gryde sammen med vand og den tomme vaniljebælg. Bring det i kog, skru ned, og lad dadlerne småsimre i 8 minutter. Tag gryden fra varmen, fjern vaniljebælgen, og blend dadlerne med en stavblender til en ensartet mos. Lad daddelmosen   afkøle.

7. Skræl gulerødderne, og riv dem fint. Vend de revne gulerødder i dejen sammen med daddelmosen, og fordel dejen i en smurt springform.

8. Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 minutter. Tjek med et tyndt grillspyd el. lign., at den er gennembagt. Lad kagen afkøle, før du tager den ud af formen.

9. Glasur: Rør flormelis sammen med lidt kogende vand til en tyk glasur. Smør glasur på undersiden af sukkerblomsterne, og sæt dem fast på kagen. Drys evt. med frysetørrede jordbær.

I samarbejde med MAD!