Før du kan begynde at handle i pointshoppen, skal du vælge din Favoritbutik.
Dette gøres på din profilside.

Gå til Min Profil
Gå til Kop & Kande Shop

Gourmetbrød

 
Dessertens gourmetbrød 
 
500 g  hvedemel
50 g græskarkerner
50 g groft valset havre  + lidt til at dyppe brødet i
50 g solsikke kerner
50 g grahamsmel
50 g hørfrø
15 g tør gær (el. 30 g alm.)
25 g groft salt
10 g ahorn sirup (el. sukker)
450 ml vand
 
Dag 1.
Vej alle ingredienserne af og kom dem i en skål. Ælt det godt sammen. 
(Evt. i en røremaskine med dejkrog i 8-10 minutter).
 
Kom dejen i en bøtte, der har 4-5 gange så stor volumen (for at dejen ikke kravler ud af bøtten om natten) og sæt den på køl til næste dag.
 
Dag 2.
Tag bøtten med dej ud på bordet lad den temperere i 2-2½ time.  
Drys derefter mel ud på bordet, vend forsigtig dejen ud på bordet og del den i to. Vend forsigtig stykkerne i melet, tvist dem, og sæt dem derefter på en smurt plade. 
Lad brødene hvile i 10-20 minutter.
Forvarm ovnen til 200°C og bag brødene i 25 minutter.
 
Køl brødene af på en rist.