Du er her:
Brownie-cupcake med chokolade fudge frosting
Ovn 170°C/varmluft 150°C. Bagetid ca. 20-25 min.
Brownie-cupcake med chokolade fudge frosting
Brownie-cupcake
120 g chokolade min. 70%
115 g usaltet smør
250 g sukker
3 store æg
100 g hvedemel
½ stang vanilje
En knsp salt
Forvarm ovnen til 170°C. Smelt chokolade og smør over vandbad og lad det køle af i nogle minutter. Bland sukker i og pisk godt igennem med en håndmixer.
Tilsæt vanilje og æg og pisk igen. Til sidst piskes melet i indtil blandingen er helt glat og ensartet i konsistensen. (Tip: Hvis man synes, kan der tilsættes ristede nødder i dejen).
Fyld dine cupcake forme 2/3 op med dejen. Bag dem midt i ovnen i ca. 20-25 minutter. Cupcakes skal køles helt af før du pynter dem med frosting. Ovn 170°C/varmluft 150°C. Bagetid ca. 20-25 min.
Chokolade fudge frosting
120 g chokolade
150 g usaltet, blødt smør
160 g flormelis
½ stang vanilje
Chokoladen smeltes over vandbad og køles af til stue-temperatur. Smør røres godt igennem med håndmixeren indtil det er tykt og cremet (ca. 1 min.)
Tilsæt sukker og pisk det indtil blandingen er let og luftig (ca. 2 min.). Tilsæt vanilje og pisk lidt igen. Herefter tilsættes den stue-tempereret chokolade
(det er vigtigt at chokoladen har stuetemperatur, brug evt. et gourmet-termometer). Pisk ved lav hastighed indtil det hele er blandet sammen.
Herefter piskes ved høj hastighed i 2-3 min. indtil frostingen er helt glat og skinnende. Når dine cupcakes er kølet af kan du pynte med frosting.
Pynt med et flot stykke chokolade.